10 abr 2013, 21:20

Бутафорно 

  Poesía » Otra
639 0 3

БУТАФОРНО

 

Избродирала цветен контур

зад кулисите броди душата.

Там, във ъгъла жълт абажур

пелерина от дрипи размята.

Уморените ми сетива

са отдавна привикнали с мрака

и във прашния полуздрач

сякаш грейва сияйна позлата.

Смях през сълзи, целувки и фалш -

всичко тези очи са видели.

На живота в театъра стар

роли свои и чужди са взели...

Циркът свърши! Последен сигнал

и тълпата към изхода крачи...

И остава душата сама

зад кулисите тихо да плаче.

© Таня Ив Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??