5 jul 2006, 22:43

Бях 

  Poesía
1101 0 11

Понякога бях лъчезарна,

раздавах нежност и смях.

На  живота бях благодарна

усмихната, слънчева  бях.

 

По пътя си срещах неволи

и смело заставах пред тях.

В сърцето ме бяха  проболи,

но често  победител аз бях.

 

Друг път , лоша, сърдита

стаила в душата си яд ,

нападайки  търсих защита,

не исках да бъда, но  бях.

 

Тъй често и много самотна,

за всеки и всичко скърбях.

Потъвах и плачех сиротна -

сред хора самотница бях.

 

Обичах, но бях и обичана.

Желаех, мечтаех, копнях.

Аз сетих и болка родилна -

на два пъти  майчица  бях.

 

Сама   оценявах  се  строго,

вглъбена,  всичко  разбрах.

Сред образи толкова много

щом бях, аз всъщност живях.

 

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??