25 feb 2011, 21:20

Бях 

  Poesía
859 0 1

Бях

 

Бях себе си

и други бях.

И теб съм била,

но ти не знаеш това.

Бях изгрев и залез,

слънце и луна,

бях живота и смъртта,

грях и невинност,

рай и ад.

Бях в души човешки,

в полъха на вятъра,

във вълните на океана,

в пясъка на пустинята,

в капка от дъжда.

Бях копнеж и мечти,

усмивки и сълзи.

Бях истина и илюзия,

секунда и вечност.

Бях светлина и мрак,

мисъл и чувство.

Чужд живот живях,

а себе си истински

така и  не опознах.

Но вярвам все още,

че поне веднъж

в целия си живот

дори и за миг,

аз ще бъда нещо различно

от всичко това,

ще бъда само себе си

с моите мечти и страх.

 

                                    25.02.2011

© Грета Занева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??