Бях
Бях себе си
и други бях.
И теб съм била,
но ти не знаеш това.
Бях изгрев и залез,
слънце и луна,
бях живота и смъртта,
грях и невинност,
рай и ад.
Бях в души човешки,
в полъха на вятъра,
във вълните на океана,
в пясъка на пустинята,
в капка от дъжда.
Бях копнеж и мечти,
усмивки и сълзи.
Бях истина и илюзия,
секунда и вечност.
Бях светлина и мрак,
мисъл и чувство.
Чужд живот живях,
а себе си истински
така и не опознах.
Но вярвам все още,
че поне веднъж
в целия си живот
дори и за миг,
аз ще бъда нещо различно
от всичко това,
ще бъда само себе си
с моите мечти и страх.
25.02.2011
© Грета Занева Всички права запазени