1 mar 2016, 22:25

Бях там 

  Poesía » Otra
322 0 4

                  Бях там

 

                   Мъртва съм, а все още те дишам…

                Жаднее кожата за онзи  дъх..

              Мъртва съм, а още те обичам

            и  гледам все към  онзи Връх……

 

Някъде там където Върхът целува Слънцето..

Не виждаш, ноо…….. знай - това не е Връх

Бях там, толкова близо! - близо до Слънцето -

Пепелище е. И дом е последен на Първата кръв.

 

Не гледай нагоре, ще ослепееш от блясък -

Любовта леденее в кристален лазур.

Там стъпиш ли – оглушал би от крясък

Сърцето ти там - се превръща във сгур …..

 

Фатална – без накит застинала Жрица -

обледена Царица, с кървав рубин във ръце

Любовта – в саркофаг-стъкленица -

Палачът - тъй хищен за трофей от Сърце.

 

 Мъртва съм, а се щурам сред мокри мъгли……

 Жадна съм - край няма тази пустиня………

 Жива съм, а мъртвецът отвътре мълви

- Върни ми сърцето -  Рубинът в” онази” Богиня.

 

  Мъртва съм, а оглушавам, оглушавам понякога,

 от ръждивото скърцане- стон тъжен  на  люлка…

 Към Върха се отправям -  по-мъртва от всякога

Любовта се оказа – Сянка вградена на булка.

 

Рене

 

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви!
  • Пишеш много хубаво! Браво!
  • Браво! Чудесно е!
  • Много е силно и нестандартно, но ти това го умееш, Рени! Мисля, че съм един от малкото, които няма да те разберат само формално, а същностно. Защото:

    "Страшно е да бъдеш като вихъра,
    заровен между корените на дърветата.
    Страшно е да си като използвания спомен
    за възвръщането на надеждата..."

    Поздравление! Чувам шепота на Валерко тук: 5 холивудки.
Propuestas
: ??:??