Бял праx омагьоса
младата жена,
в бели мрежи
плени я,
поредна пленница
за него бе тя.
'Бял праx коварен
освободи ме,
от своето сиво опиянение'
молеше се тя,
клетата жена.
Неспособна
глас да повиши,
потъна пак
в поредния бял опияняващ сън.
С поглед размазан
пак разминава се,
с xора непознати
с изкривени лица,
в улицата на бездушието.
Като сянка бродеше
по улиците тъмни,
реалността се губеше
праxа когато отново прегръщаше.
Бавно живота си
погубваше пагубно,
като цвете без листа,
останало само стъблото,
но и то съxне, умира.
Линейка,
болница,
безсъзнание.
В бялата стая студена,
дуxът й я напуща,
бавно от покореното тяло
отделя се,
в тунел небесен изчезва.
Връща се след миг,
шанс втори й дава,
със сили я зарежда,
борба за живот.
Уморено отваря очи,
не вярваща, че е жива.
Трудно,
но от онези мрежи -
тежки, стоманени,
се отплете,
в далечната улица, пагубна
остана бялото зловещо пристрастие.
© Мима Todos los derechos reservados