23 abr 2019, 16:16

Бяла врана 

  Poesía » Filosófica, Civil
581 0 0

Бяла врана,

избегнала катрана,

мимоходом плъзнала се по тигана

и на всичкото отгоре оцеляла,

пърха ли пърха да вземе да литне.

 

Бяла врана,

с грес обляна,

мълчешком притурена в курбана

и спазарена на пазара,

грачи ли грачи в знак на протест.

 

Бяла врана,

със зеленчукова ограда,

мъчнешком чернее се в казана

И чакайки да стане въглен,

мълчи ли мълчи в черно мълчание.

© Александър Митков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??