Apr 23, 2019, 4:16 PM

Бяла врана 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
580 0 0

Бяла врана,

избегнала катрана,

мимоходом плъзнала се по тигана

и на всичкото отгоре оцеляла,

пърха ли пърха да вземе да литне.

 

Бяла врана,

с грес обляна,

мълчешком притурена в курбана

и спазарена на пазара,

грачи ли грачи в знак на протест.

 

Бяла врана,

със зеленчукова ограда,

мъчнешком чернее се в казана

И чакайки да стане въглен,

мълчи ли мълчи в черно мълчание.

© Александър Митков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??