Нормална ли e днес ненормалността,
реч на омраза ли е злото да посочиш?
Нетолерантен да си с толерантността,
за Истината смело в огъня да скочиш.
Неразумно ли е доблестно да пазиш
неизцапан здрав разсъдък, съвест и сърце?
Греха да не търпиш, а да намразиш,
да обикнеш истината чист като дете.
Нормално ли е бялото да бъде бяло,
а черното да назоваваш ясно черно?
С критичен поглед да изследваш в цяло
света със разум от небето неизмерно.
© Мария Todos los derechos reservados
Няма нищо ненормално, всъщност. Всичко е в очите на гледащия.