През прозорчето в топлата стая
се прокрадва лъч светлинка
и ветрец нашепва в безкрая:
"Над Витлеем изгрява звезда!"
В тишината всичко сияе
и спокойно е в късния час!
Бъдни вечер! Небето вещае
най-доброто, дошло между нас!
Нежна песен ангели пеят
и притихва внезапно света!
Нека всички в мир да живеят –
тази нощ се роди любовта!
© Руми Todos los derechos reservados