Не лъжи,
че България изпаднала днес,
е продукт на фалшива
и пошла система,
демонизирана
в края на предходния век,
за настоящето ни нарочена
и заклеймена!
Защото помним
как в онези времена,
човеците не бяха с поведение
на вълча глутница…
Която днес трупа,
на нашата държава,
къса с озверение.
Защото там –
в държавата, онази,
на слабия ръка ще подадеш…
А в днешната –
край гюма ще го сгазиш
и „лузър” ще го наречеш.
Там пак,
не беше секса
пред любовта с едни гърди…
Но, как ли тук е –
в медиите плебса
задоволявш с блудства
и „зурни”.
Крадецът, там,
бандитът и подлецът,
бояха се от строгия закон….
Но затова пък,
днешната Темида
продаваш евтино –
на щедрия Мамон.
Да, ние помниме онези времена
и нищичко не ще забравим –
недей да лъжеш, че онази там страна,
е тази, от която да се срамим!
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados