19 февр. 2019 г., 04:14

България вчера и днес 

  Поэзия » Гражданская, Другая
1085 4 3

Не лъжи,

че България изпаднала днес,

е продукт на фалшива

и пошла система,

демонизирана

в края на предходния век,

за настоящето ни нарочена

и заклеймена!

 

Защото помним

как в онези времена,

човеците не бяха с поведение

на вълча глутница…

Която днес трупа,

на нашата държава,

къса с озверение.

 

Защото там –

в държавата, онази,

на слабия ръка ще подадеш…

А в днешната –

край гюма ще го сгазиш

и „лузър” ще го наречеш.

 

Там пак,

не беше секса

пред любовта с едни гърди…

Но, как ли тук е  –

в медиите плебса

задоволявш с блудства

и „зурни”.

 

Крадецът, там,

бандитът и подлецът,

бояха се от строгия закон….

Но затова пък,

днешната Темида

продаваш евтино –

на щедрия Мамон.

 

Да, ние помниме онези времена

и нищичко не ще забравим –

недей да лъжеш, че онази там страна,

е тази, от която да се срамим!

© Бостан Бостанджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много точно описано ! Поздрави ! Това също става за текст на песен !
  • Поклон за стиха и позицията!
    Респект!
Предложения
: ??:??