17 sept 2015, 22:33

Българска карма 

  Poesía » Otra
373 0 1

БЪЛГАРСКА КАРМА

 

 

Буйни потоци се спущат от Пирин и Рила,

Тракия слуша на чана родопски звъна.

Врастнал в гръдта ти, Балканът е стражникът силен,

розите дъхави скътал в една долина.

 

Всяка ли горест при теб неизменно дохожда —

силният да те поробва под своя закон,

в битки обречени свойте чеда да провождаш,

на чужденци нелюбими да правиш поклон?

 

Камък сизифов е кармата българска тежка —

все да започваш отново, със голи ръце.

Носим си кръста вековен, таз участ човешкa —

вечно отритнати, винаги с честно лице.

 

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Носим си кръста вековен, таз участ човешкa —
    вечно отритнати, винаги с честно лице."
    Поздравления за тази творба!
Propuestas
: ??:??