Улици в мрак,
асфалта - разбит.
Редовният влак -
вече е мит.
Къщи без хора,
хора без път.
Пусто на двора.
Къде е смехът?!
Заводи под ключ -
продал ги мръсник.
Народната злъч
проклина го с вик!
Майки - на Запад,
тежък гурбет.
Властници лапат,
един - кат' за пет.
Децата са будни,
бъдеще - няма.
Мечтите им чудни -
хвърлят ги в яма.
Години без дни
и дни без следи!
Народ без живот!
Живот без народ!
24.02.2018 г.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados