Feb 24, 2018, 9:55 AM

Българският северозапад 

  Poetry » Civilian
667 7 21

                     Улици в мрак,

                     асфалта - разбит.

                     Редовният влак -

                     вече е мит.

 

                     Къщи без хора,

                     хора без път.

                     Пусто на двора.

                     Къде е смехът?!

 

                     Заводи под ключ -

                     продал ги мръсник.

                     Народната злъч

                     проклина го с вик!

 

                     Майки - на Запад,

                     тежък гурбет.

                     Властници лапат,

                     един - кат' за пет.

 

                    Децата са будни,

                    бъдеще - няма.

                    Мечтите им чудни -

                    хвърлят ги в яма.

 

                   Години без дни

                   и дни без следи!

                   Народ без живот!

                   Живот без народ!

 

                   24.02.2018 г.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??