Мъжете в живота ми бяха за мен като вино:
имаше сладко Порто и тъмен Рубин,
имаше слабо Розе и екзотично Пино,
имаше скъпо Мерло и плодов Шенин...
Ти ли? Ти за мен си Мавруд:
с много танин и дъх на къпина,
с плътен мирис и лека нотка на дъб.
А вкусът ти - силен и страстен,
обсесбва ме, изгаря ме, поглъща ме,
огнен, а същевременно нежен.
© Вергина Матева Todos los derechos reservados