Mar 3, 2013, 9:23 AM

*** 

  Poetry
485 0 1

Мъжете в живота ми бяха за мен като вино:

имаше сладко Порто и тъмен Рубин, 

имаше слабо Розе и екзотично Пино, 

имаше скъпо Мерло и плодов Шенин...

Ти ли? Ти за мен си Мавруд:

с много танин и дъх на къпина, 

с плътен мирис и лека нотка на дъб.

А вкусът ти - силен и страстен, 

обсесбва ме, изгаря ме, поглъща ме, 

огнен, а същевременно нежен.

© Вергина Матева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??