Ангели с прекършени криле,
танцуват нежно в тишината.
Невинни и тъй бленувани са те,
тръгвайки, на път към самотата.
Тъй чисти бяха, тъй красиви,
но славата ги сграбчи с ръце немилостиви.
Със омраза, гняв и злоба ги отрови
и във разкоша си ги тя зарови.
А те, подтиквани от алчността,
протегнаха ръце към изкушението,
заблудени от красотата,
водеща към разрушението.
И ето, в дните си безкрайни,
изчезвайки, започват нов живот от днес.
Една загадка, но с разкрити тайни,
в която вече няма интерес...
© Християна Манева Todos los derechos reservados