16.09.2016 г., 15:13 ч.

Цената на славата 

  Поезия » Философска, Гражданска
741 1 4

 

Ангели с прекършени криле,

танцуват нежно в тишината.

Невинни и тъй бленувани са те,

тръгвайки, на път към самотата.

 

Тъй чисти бяха, тъй красиви,

но славата ги сграбчи с ръце немилостиви.

Със омраза, гняв и злоба ги отрови

и във разкоша си ги тя зарови.

 

А те, подтиквани от алчността,

протегнаха ръце към изкушението,

заблудени от красотата,

водеща към разрушението.

 

И ето, в дните си безкрайни,

изчезвайки, започват нов живот от днес.

Една загадка, но с разкрити тайни,

в която вече няма интерес...

© Християна Манева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??