2 dic 2017, 19:03

Ч а у ш е 

  Poesía
1017 1 2

Дружина Старци се промъкват във съня ми

с присъщите им чанове и маски,

подскачайки по улиците снежни!

 

Стремят се да изгонят Злото от дома ми –

да стане тъй – напук на страшните им краски

да донесат у мене лъч Надежда!

 

Надежда, че докато свят светува,

доброто ще е винаги отгоре,

а Злото ще пропадне вдън Земята!

 

Че всичко чрез Любов ще се диктува

и всеки от това ще е доволен –

Жената и Мъжът ѝ и Децата!

 

Беснейте, Старци, в козите си кожи

и сейте Здравие и Благо на Земята –

та всяка Болка – нейде да изчезне...

 

И  нека няма Гладни и Тревожни!

Да го отняма всяко Зло познато –

и занапред – да пеем само Песни...

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересно и различно стихотворение, присъединявам се към призива!
    Не разбрах, от къде идва заглавието?
  • Порив към доброто и добруването между хората. Много силен финал. Поздрав за теб Момчил!+++
Propuestas
: ??:??