18 mar 2014, 22:15

Червено 

  Poesía
383 0 1

Червено

 

Червено вино, ален залез,

череши  и малини в купа –

като умиращо мълчание,

като сбогуване без другия.

 

Едва откъснати, не болка,

а кръгове възторг и чудо:

дете се смее, а под облака

червени взривове избухват.

 

Калинка, рижав цитрус,

луна след вятър, бриз...

пердето е крило, което, без да иска,

напомня, че съм още тук.

 

Пусни си слънце или пък  луната

и в купата от алени писма

едно вземи и с аромата му

целувай моите (насън) уста...

 

© Златина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??