18 oct 2022, 23:30  

Червенокоса вещица красива 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica, Otra
212 3 7

Красива вещица червенокоса,

танцува есента с листа пендари.

В торбата кестени и грозде носи, 

а тиквите събира на камари. 

 

Загадъчна, по своему щастлива, 

застила друмища и тротоари. 

Очите й от пъстрота преливат 

и греят като късни минзухари. 

 

И все по-мъдра става всяка есен, 

от дрехите й капе медовина. 

Дъждът е нейната лирична песен, 

подхваща я без видима причина. 

 

Красива вещица червенокоса, 

танцува тихо, без да вдига врява. 

Сезонът на излишните въпроси 

е есента. Кажи едно:" Наздраве!"

 

 

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??