17 oct 2013, 11:11

Четирите 

  Poesía » Otra
378 0 3

Пролетта е девица,

непознаваща грях.

Има глас като птица,

като ручейче смях.

 

Лятото е невеста -

знойна, млада жена.

Тя неверна е. Често

крие свойта вина.

 

Есента е вдовица -

сламена при това.

Трие мокри ресници,

но не свежда глава.

 

Зимата е старица.

Пред дома си седи.

Мъдра е като жрица.

Тихо притчи реди.

 

А защо ги обичам 

и до днес не разбрах.

Може би аз приличам

твърде много на тях.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??