22 may 2021, 23:00  

Чисто 

  Poesía » De amor
309 3 9

/Текст, който Вергилий написа от името на Мирабела, когато тя изгуби вдъхновение и за който се надяваше да бъде забелязан, да се напише музика по него и песента да спечели конкурса "Вселеновизия"/

 

                Налей ми вино в чаша тънкостенна...

                             Калин Донков, "Незабрава"

 

Налей ми в Чаша Светлина –

ти знаеш – черна е магия

Светът без тебе – с Тъмнина,

в която любовта си крия.

 

Налей ми слънце, вятър, дъжд

и слей над мене времената!

Бъди ми страж, приятел, мъж,

бъди любов – добра и свята!

 

Налей ми в чашата кураж,

не казвай пак, че съм от тия,

които тичат след мираж –

аз искам днес да съм стихия!

 

Аз искам днес да се врека,

пред себе си и пред тълпата,

пред пълноводната река

на хорската омраза сляпа:

 

На никого не ще те дам,

дори и без криле, прокуден...

Защо са ми олтар и храм,

щом нямам обичта ти – чудо?

 

Защо са ми прослава, чест?

Приижда Мрак и с тънка гума

изтрива този Свят злочест –

без теб съм само празна дума!

 

Без тебе глъхна в тишина,

пред извор чист – сред тиня гния!

Налей ми дързост! Без вина.

И позволи ми да отпия!

 

22.05.2021

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Nspl4qAQee4

https://www.youtube.com/watch?v=f5nLfEx764Q

https://www.youtube.com/watch?v=mvuyQSzfn7Y

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

О, Господи, там стоеше връх Худ, човекът беше прав.
Не е бил връх Худ, не би могъл да е връх Худ, беше кон, беше кон...
Беше планина. Кон, кон беше.
Урсула Ле Гуин, Грънчарското колело на рая“
Залата за наблюдения, Спиралния ръкав ...
  655 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??