22.05.2021 г., 23:00 ч.  

Чисто 

  Поезия » Любовна
303 3 9

/Текст, който Вергилий написа от името на Мирабела, когато тя изгуби вдъхновение и за който се надяваше да бъде забелязан, да се напише музика по него и песента да спечели конкурса "Вселеновизия"/

 

                Налей ми вино в чаша тънкостенна...

                             Калин Донков, "Незабрава"

 

Налей ми в Чаша Светлина –

ти знаеш – черна е магия

Светът без тебе – с Тъмнина,

в която любовта си крия.

 

Налей ми слънце, вятър, дъжд

и слей над мене времената!

Бъди ми страж, приятел, мъж,

бъди любов – добра и свята!

 

Налей ми в чашата кураж,

не казвай пак, че съм от тия,

които тичат след мираж –

аз искам днес да съм стихия!

 

Аз искам днес да се врека,

пред себе си и пред тълпата,

пред пълноводната река

на хорската омраза сляпа:

 

На никого не ще те дам,

дори и без криле, прокуден...

Защо са ми олтар и храм,

щом нямам обичта ти – чудо?

 

Защо са ми прослава, чест?

Приижда Мрак и с тънка гума

изтрива този Свят злочест –

без теб съм само празна дума!

 

Без тебе глъхна в тишина,

пред извор чист – сред тиня гния!

Налей ми дързост! Без вина.

И позволи ми да отпия!

 

22.05.2021

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Nspl4qAQee4

https://www.youtube.com/watch?v=f5nLfEx764Q

https://www.youtube.com/watch?v=mvuyQSzfn7Y

© Мария Димитрова Всички права запазени

О, Господи, там стоеше връх Худ, човекът беше прав.
Не е бил връх Худ, не би могъл да е връх Худ, беше кон, беше кон...
Беше планина. Кон, кон беше.
Урсула Ле Гуин, Грънчарското колело на рая“
Залата за наблюдения, Спиралния ръкав ...
  647 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??