„Азът е снопче от възприятия."
Дейвид Хюм
„Човекът е само тръстика - най-крехкото нещо в природата, но мислеща тръстика."
Блез Паскал
Човекът е разум,
човекът е чувство...
и снопче от възприятия;
мислеща тръстика срещу вятъра;
или въже, опънато над пропаст
между свръхчовека и звяра...
изправен срещу антихриста на Ницше?
Човекът е подсъзнание
и желания неосъзнати...
Фройдисти, не разпъвайте човека
между демоните-мисли!
Поспрете за миг, дарвинисти,
къде е Духът на приматите?!
Човекът не е само материя,
Дух и душа са вложени в нея.
Не свличайте творението
от върха на пирамидата,
не го принизявайте с гадини и твари!
Човекът не е център на Вселената,
но сам е вселена;
и в центъра й има нещо
неоткрито, неизследвано...
Погледи натам насочете,
защото греховете ни - многобройни,
има Кой да очисти;
само...
да се доберем до Истината!
© Александра Сергеевна Todos los derechos reservados
човекът е чувство...
...!!!