По Коледа не стават чудеса-
не стават те по разписание.
С пари не могат да се купят,
уви, не и с обаяние.
По Коледа да бъдем по-добри?
Защо и само по веднъж в годината?
Запален огъня с месеци гори ли,
без да добавяш повече дърва в камината?
Заметена е празничната глъч в зори,
от утрото след Коледа сънливо.
Отпиваме от чашата горчива,
с неутомимата надежда -
след месеци дванайсет да бъдем пак добри.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados