17.12.2023 г., 19:14 ч.

Чудо 

  Поезия
116 1 0

 

По Коледа не стават чудеса-

не стават те по разписание.

С пари не могат да се купят,

уви, не и с обаяние.

По Коледа да бъдем по-добри?

Защо и  само по веднъж в годината?

Запален огъня с месеци гори ли,

без  да добавяш повече дърва в камината?

Заметена е празничната глъч в зори,

от утрото след Коледа сънливо.

Отпиваме от чашата горчива,

с неутомимата надежда -

след месеци дванайсет да бъдем пак добри.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??