3 nov 2013, 20:59

Циганско лято 

  Poesía » Otra
391 0 4

Защо му казват "циганското лято"?

Дали защото бедно е, неуко?

Или защото стопля ни сърцата -

на слънцето за нищо не му пука?

 

Усмихва ни се "циганското лято".

Намига ни лукаво и греховно.

Житата няма ги и няма ги ятата,

но в нас остава чувството любовно

 

към вятъра, полето и простора,

към топлината - спомен мил за юли...

Небето до бездънност е отворено.

Звездите са като узрели дюли.

 

И есенното "лято" ни приспива

в грижовните си, меки, топли длани.

От циганската му тъга отпиваме

и искаме по-дълго да остане.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??