29 sept 2022, 8:33

Циганско лято 

  Poesía
152 1 2

Есента,

елегантна в своята премяна,

ни дарява с вълшебства...

Щедростта ѝ мяра няма.

Ето я,

избухнала във цветност и пожари,

рисува прелестни картини

от летни спомени и в слънчев плод събрани.

Прегръща ни със циганското лято

помахала на закъсняло ято

и дипли облаци бухнати

от сиви прежди,

дъждовни и мъхнати.

Есента,

кокетката красива,

палитра от мозайки ни дарява,

преди да долети

неприветливата зима

южнякът ласкаво от клоните ни маха.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??