21 dic 2015, 21:16

Cпомен за ceло 

  Poesía » Otra
337 0 2

Cпомен за ceло

 

За ceло човърка ме споменът сладко-горчив -

как щурчо ме c песничка нежно приспива,

светулките златни по жътва и крясъкът див

на птица, и ромон на бара пенлива.

 

Из празния сламник намирал съм толкоз неща -

ненужни на възрастен, за мен - безценни.

Със баба и дядо са крoтки денят и нощта,

размерва ги само часовникът стенен.

 

Добрите ми старци ги няма, почиват те в мир.

Така пак ги виждам - тя права, той седнал,

гощаващи внуци по селски - по-вкусно от пир -

с погачите топли и с гроздето медно.

 

И питам се често, обхванат от страх и от срам:

На детството простите радости де са?

Какво ли аз, градското чедо, на свойте ще дам,

освен препирните, проблемите, стреса?"


© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Подари им опита си и тези прекрасни чувства излети в думите ти. Подари им обич и разбиране. Трудно е , но е и толкова лесно. Поздрави за сантименталния стих и чувствената топлина който носи.
  • Дай им малко обич и усмивки, от това се нуждаят те, децата. Поздрави и весели празници!
Propuestas
: ??:??