25 nov 2006, 11:14

цветове 

  Poesía
605 0 8
цветове


на пътешествие
ще тръгна
да

искам като Магелан
или като Колумб и Поло
да откривам нови светове
сред океани и морета
самотни острови
и континенти
в лагуните
на крехката сърдечност
или лимани
във душевна треска
богатството
от тупкането на кръвта
адреналинът носещ се
като житейска песен

не искам
все да преоткривам
едни и същи красоти
великолепни са
но новото и да е сиво
е прелестно и в тоз нюанс

душата често далтонист е
не вижда сребърното
в сивкавия перформанс

черно
бяло
сиво
прекрасни цветове
а едно сърце
богато ли е
съзира пъстрота

във черно
строга красота на мрака
и сякаш многоцветни
са белите звезди
луната
вечерницата
или пък зората
или нощното море
със чернобели пенещи вълни
като с палитра
промълвяващи
шептящи в луди цветове

във бяло
сватбената снимка
където само бялото е цвят
и гълъбът е символът лиричен
на мир
на щастие
на кръговрат

във сребърно спомнете само
обични и незабравими
косите уважавани на Мама

цвета е звук
послушайте
цвета е тупкащо сърце
понякога е и разруха
понякога е болка
а нявга
е вопъл
на дете




ЧАР.......25.11.06

© Чавдар Кунчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??