12 may 2009, 0:10

Цветята на мечтите не угасват 

  Poesía
518 0 6

Цветята на мечтите не угасват,
макар да съм затънал днес в блата
и знаци във мъглата някъде проблясват,
посоката реших да избера.

Макар да казват ми, че е опасно,
макар да казват, че горчилка ще бера,
спокоен съм и виждам ясно,
решил съм и ще продължа.

Не, не търся тихи пристани да акостирам,
не търся грейнали приканващи дворци,
за застояла там водата аз намирам,
за блясъка в дворците пък горят души.

Не мога да ти обещая: "Ще е леко."
Не мога да ти обещая липса на сълзи,
но тъй ще стигнем толкова далеко,
ще се усмихваш щом се сещаш за "преди".

© Никодим Сертов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??