11 ene 2011, 10:36  

Цъфнало червено мушкато 

  Poesía
1822 1 24

Под чардака на моята къща -

босилеков аромат

и цъфнали жълти латинки

(като портокалов цвят).

Два стола люлеят празни надежди

(топлят ги шарени черги).

Жива вода в бъклица бълбука,

чака странника да насити,

от дългия път към мен ожаднял

(прашният път не е за всеки,

но когато си го разбрал).

Върволица от мравки пътя му сочи

(превързани са очите му с кърпа),

а под нея – моят чардак

с аромат на босилек го води.

Най-дългият мост е този,

който води до отворена порта.

Бакърени чанове дълбоко в сърцето

медени песни трябва да пеят.

И едно тенекиено петле

да му подрънква посоката.

Толкова е просто, ако под кърпата на очите

си скътал спомен за топли вечери

... и цъфнало червено мушкато.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??