9 dic 2008, 7:32

*** 

  Poesía » De amor
1643 0 27
Аз не съм неочаквана. Бавна съм
като късно и дълго танго.
Ти не ме предусещай! Не трябва.
Сътвори ме от пръст и дърво,

за да бъда отново безименна,
да мириша на дъжд и смола.
Щом звездите до утре ми стигат,
щом прилича денят на пчела

без която небето е опако,
значи дишам със пълни гърди!
Тъмнината под мене е плоска.
По подметките лепнат следи

от болялото вчерашно бързане.
Аз съм бавна. Защото простих.
Само плахите стъпки си тръгват
като късни, припряни пчели...

© Ружа Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??