Да превръщаш падането си във полет,
изправянето си във извисяване,
да тупаш прах от дрехите и от душата си,
да даваш, да обичаш, да обичаш да даваш,
да се оставяш да бъдеш обичан
и да уважаваш и закриляш ефимерното,
през призмата на своя мироглед да разбираш чуждия,
да сънуваш как рисуваш с пръсти, как целуваш
и насън да се усмихваш всяка вечер,
да осъзнаеш колко е голямо малкото ти същество,
да го градиш и да го пазиш чисто,
да се молиш и да вярваш в нещо,
по-силно и невидимо.
И да го намираш в себе си
реално и осезаемо от плът и кръв, и да го храниш
и поливаш като стръкче, като цвете, като плод,
като пчела, като живота... през цялото си съществуване
и винаги, когато гледаш залеза да си представяш изгрева...
някъде далече и да бъдеш там, с бързащите за работа, с децата на училище
и сънен, и най-буден, като ябълка под дървото
да се научиш, че това си ти, и още повече да се обичаш.
© Роси Стефанова Todos los derechos reservados