Да вярваш, че можеш
нечий свят да промениш.
Да можеш да вярваш,
че в каузата си не грешиш.
Да чувстваш живота,
когато изплъзва се бавно.
Да вкусваш победа,
когато, че губиш, е явно!
Да пееш песен юнашка
под небесния свод.
Да споделяш съдба сиромашка
с един цял народ.
Да бъдеш ти Левски
на новото време.
Да спасиш свободата,
преди по друг път да поеме.
© Лия Василева Todos los derechos reservados