7 abr 2013, 8:24

Да и Не 

  Poesía » Otra
492 0 12

Да и Не

 

В храма на своята тишина

вечер смалявам душата си.

Беля думите. Свалям праха

и се радвам на светлината.

 

Звездни победи. Небесни

разпятия. Кой ми е давал?

Кому съм отнел? В лесни

битки не съм се сражавал.

 

В този измислен от алчните

свят сам се борех за своята

прошка. И не мога на враг

да я дам. И не сменям кон

 

за кокошка. Яхвам гребена

на размирна вълна и летя

със солта на екстремния избор.

Аз съм живата светлина.

 

И обичам. Все още обичам.

 

* на Валентин Митев, неговото семейство и на всички българи, борещи се за по-добър живот в странство.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??