29 oct 2011, 17:33

Далечен дъжд 

  Poesía » Otra
792 0 17

Далечен град. Далечна есен.
И дъжд далечен и студен.
В един момент това ме стресна:
той пише по-добре от мен!

Той по-добре от мен измисля.
(О, дай му да измисля ад!)
Накрая само го накисва
и прекопирва многократ.

В една голя-голяма книга.
Кориците - земя-небе.
И аз чета, чета и мигам:
добре измислено, добре.

И мен измислен ме видяли.
До магазинчето, отпред.
Нетърпеливо се въртя ли?
Ами, оглеждам се за теб.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??