Oct 29, 2011, 5:33 PM

Далечен дъжд 

  Poetry » Other
793 0 17

Далечен град. Далечна есен.
И дъжд далечен и студен.
В един момент това ме стресна:
той пише по-добре от мен!

Той по-добре от мен измисля.
(О, дай му да измисля ад!)
Накрая само го накисва
и прекопирва многократ.

В една голя-голяма книга.
Кориците - земя-небе.
И аз чета, чета и мигам:
добре измислено, добре.

И мен измислен ме видяли.
До магазинчето, отпред.
Нетърпеливо се въртя ли?
Ами, оглеждам се за теб.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??