ДАЛЕЧЕН ЗОВ
Нощта прикрива свойта самота
със изгрева прохождащ и потаен,
oт спомена се ражда тишина,
и някой, някъде, поема път незнаен!
А аз мълча сама във здрача,
отронва се за миг една сълза!
Не е тъга, вали, но не, не плача
ще помълча, завръщайки се на брега!
На онзи бряг, когото бях оставила
така самотен да ме чака всеки ден!
Не плача! Просто бях забравила
далечен зов, достигнал днес до мен!
© Руми Todos los derechos reservados