26 mar 2021, 7:32

Далечна химера 

  Poesía » Filosófica
162 0 0

ДАЛЕЧНА ХИМЕРА*

 

Без обич в сърцето не мога,

не мога дори и за час.

Обичам Живота и Бога,

когато изпадна в екстаз.

 

Досадният, тежък живот

със смисъл е само тогава,

когато под светлия свод

без милост, без страх се раздаваш.

 

Не искам от никого нищо

в отдавна проклетия свят.

Горящото с обич огнище

ме прави безкрайно богат.

 

Да даваш без жал, без отчет,

е пряка пътека към Бога,

по нея поех и напред

ще крача, доколкото мога.

 

Безкористна обич ще сея

през всеки оставащ ми ден.

Със себе си в мир ще живея,

от всичко в Живота пленен.

 

____________________________

* – Това стихотворение е редактиран вариант на стихотворението „Най-прекият маршрут към Бога“. <https://otkrovenia.com/bg/stihove/naj-prekiyat-marshrut-kym-boga>

Тук съм променил заглавието, стихотворната стъпка и отделни места от произведението.

Реших да го кача наново, вместо да редактирам старото, за да се видят разликите между двете и съответно читателят да прецени дали направените промени са към по-добро или не.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??