Отблъснат
от черната дупка,
разпънат
от безброй слънца,
пречупен
през магични призми,
се озова на таз земя,
ти – странен лъч
на падаща звезда
и утвърдените понятия обърка...
Тогава изумена се огледах
и с чудото ти заживях,
но как ли да го нарека?
Дали с познато име –
Любовта
или илюзия сияйна,
изгряла
преди фаталния
завършек на света?
© Росица Танчева Todos los derechos reservados