28 may 2013, 23:29

* * * 

  Poesía
429 0 1

Ако се смеем, когато ни се плаче,

Ако обичаме, вместо да мразим,

Ако прощаваме, вместо да отвърнем,

Ако хвалим, вместо да отречем -

Тогава ще станем богове.

Кои ще са хората?

Какво ще е Доброто?

Какво ще означава Злото?

Кога ще е Ден?

Кога ще е Нощ?

Къде ще е Горе?

А Долу?

Искам, когато обичам -

да го казвам на обичаните,

когато мразя -

да обърна гръб

и да забравя -

Не - обичаните,

искам да прегръщам приятелите,

децата на приятелите,

искам да дам крила на децата си,

да отлетят -

колкото и да плача -

различен е плачът на майките

по отлетелите деца,

по незаминалите никога -

без криле, без път, без ден...

Искам да съм Човек.

© Мая Тинчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??