20 jul 2008, 11:34

deja vu 

  Poesía
830 0 8

Стихотворението е вдъхновено от песента на група Стейн "Сливане"

 

         deja vu

 

В бъдното време съдбата,

прокарала дългия път,

се вие следата позната

и заключени истини спят.

 

В покоя нахълтали думи

и забравени чувства кръжат,

в едно с безмълвните струни

отминали тайни държат.

 

В кръга на изгубени сили

и отдавна видяния свят,

лица покорно смилени

в златни окови стоят.

 

Единствено погледи слепи,

над мислите имащи власт,

припомнят за песен изпята,

потънала в болка от страст.

 

От извор на вечната мъдрост

времената се сливат в едно -

в храма със своята дързост...

Някъде всичко туй е било.

 

                26.05.01

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??