13 jun 2018, 22:32

Делфините 

  Poesía » Del paisaje, Otra
349 0 3

Делфините с очите си засмени,

проправят своя път към хоризонта.

Обяздили вълните несломени,

завръщат се с осанката си горда.

 

Делфините не вярват на заблуди

и с танц ни срещат, изигран без грешка.

Нептун безкрайно много се потруди,

създаде ги с душа – досущ човешка.

 

Делфините изпълват ни с надежда,

обгръщаща със топлина сърцата.

Безбрежното море в тях се оглежда –

родени, за да следват свободата!

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??