7 ene 2020, 12:09

Делникът 

  Poesía » Otra
651 1 2

 

 

 

                Забегналите делници

                се скитат из безкрая,

                може би те тайно

                мечтаят си за Рая.

                Ще се превърнат в спомени –

                 като любов – без дом,

                 която влиза някъде,

                 не с питане, а с взлом.

                 Моят минал ден

                  и той къде остана?

                  Вчерашният делник

                  без среда отбрана.

                  Той  – с грижите досадни,

                  с болката парлива

                   и с радостта голяма,

                   и със съдба игрива.

                   С желания смирени,

                    с прогонените страсти

                    и с обич на парчета,

                    с илюзия за щастие,

                    с полет на мечтите,

                    с разбитите павета,

                    с живот – неповторим

                    на никоя планета.

                     Вчерашният ден

                     ще бъде мой приятел.

                     Ще другарувам с него

                      и той ми е създател.

                      Ще си преминем пътя

                      до оня час  – съдбовен,

                       и ще останем влюбени

                       в този свят... греховен.

 

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!!!!
  • Прекрасен стих!
    Отдавна имах нужда да прочета едно толкова истинско стихотворение, дошло като тих вик от дълбините на душата. Такава поезия е рядкост и се откроява като диамант на фона на бездушните и безсъдържателни стихоплетства.

    "Забегналите делници
    се скитат из безкрая,
    ...
    Моят минал ден
    и той къде остана?
    ...
    с полет на мечтите,
    с разбитите павета,
    с живот – неповторим
    на никоя планета.
    ...
    "Ще другарувам с него
    и той ми е създател.
    Ще си преминем пътя
    до оня час – съдбовен,
    и ще останем влюбени
    в този свят... греховен."

    Честита нова година, Вили! Да ти носи здраве, вдъхновение и всичко друго, от което имаш нужда!

    С най-топли чувства: Младен
Propuestas
: ??:??