28 feb 2007, 22:13

Ден и нощ 

  Poesía
2115 0 10

Ден и нощ

 

Денят е светъл, а нощта кристална,

той е нежен, а пък тя фатална.

 

Денят е вечността, а нощта е само звън,

тя търси вечно щастието,

но мечтата си остава сън.

 

Изгревът я ней достига,

тя живее го, но вярва,

че залезът е тази сила,

що всява страст и що омайва.

 

Съдбата и я носи,

да вярва или не,

съдбата и е благосклонна,

нощта при себе си я взе.

 

Щастието – блян, мечтата е реалност,

светлината е тъга, тъмнината пък омайност.

Тя има това, за което е мечтала,

но пътят на деня, не я отвежда в рая.

 

Ден, блян, тъга – ежедневието на жена,

ден, блян, тъга – тя стои и чака, чака неизвестността.

Нощта трае, колкото и ден,

но за нея тя е кратък миг, за секунди уловен.

 

Къде изчезна изведнъж магията на вечността?

Как без време океанът превърна се в капчица вода?

 

Нощ, реалност, красота – мечтите на жена,

нощ, реалност, красота – тя стои и чака; чака неизвестността.

Тя живее през деня, а животът и е тлеене във вечността,

но крепи я мисълта, за нея целият живот е идването на нощта.

 

Ден, блян, тъга – надеждата е светла, но пагубна реалността.

Ден, блян, тъга – всяка секунда е за нея нов поглед към смъртта.

 

Нощ, реалност, красота – тя вечно ще стои и ще го чака,

Тя страда, но без смисъл, тя чака невъзможното сега.

 

Ден, блян, тъга – търпението и безгранично се нарича с името Жена...

Тя не ще го чака до края на дните си, тя ще го чак до края на света.

© Мими Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво..всичко е като магия..толкова добре си описала всичко!6!
  • ЯН и ИН! ИН и ЯН!
    Но ще остана ли неразбран!

    Много ми харесват тези твои стихове!
  • Мерси, Кити!
  • Браво, Миме!!!
    Поздрави
  • Благодаря ти !
  • имам една приятелка
    тя казва така сладко:
    рошав стих
  • Благодаря Ви сърдечно за подкрепата!
  • Интересна структура!Хубава мисъл!Усещам го!Прегръдки и усмивки,а може и целувки!
  • честита Баба Марта!!! Капна ли ти мед на душичката!?черно и бяло,ден и нощ...Бъди щастлива!!!
  • Мими, както вече имах удоволствието да ти споделя - много ми хареса.
    За мен това звучи като нежна и магична, кратка и загадъчна приказка.

    Честита Баба Марта.

    Поздрав и усмивка.
Propuestas
: ??:??