2 feb 2023, 9:16

Ден след ден 

  Poesía
232 1 3

Знам че утре ще го има...

Не знам дали ще бъда в него аз,

животът криволичеки успява

със нас по свой си начин да 

се наслаждава.

 

Знам, че днес трудното отмина...

мрак се спусна и дойде нощта,

но тя магьосница ревнива

ни праща кошмари във съня.

 

Блудница, омайница, коравосърдечна

брои диханията наши във съня

и в сянката на мрака търси

как да оцелее тя.

 

Утро е, нощта отмина и в душата

влиза дневна светлина.

Но нещо в теб умира, Вярата ти

във света и ето че нощта напира

да ти отнеме пак съня.

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря,Младене,за любими,Приятелю !!!
  • Благодаря,Пчеличке за това че те имам и винаги споделяш мойте мисли в стиха!Хубава и спокойна вечер🐝🐝🐝🌹🌹🌹
  • Редуват се в живота ни и ден и нощ, но именно в мрака най-ясно се вижда светлината.
Propuestas
: ??:??