Знам че утре ще го има...
Не знам дали ще бъда в него аз,
животът криволичеки успява
със нас по свой си начин да
се наслаждава.
Знам, че днес трудното отмина...
мрак се спусна и дойде нощта,
но тя магьосница ревнива
ни праща кошмари във съня.
Блудница, омайница, коравосърдечна
брои диханията наши във съня
и в сянката на мрака търси
как да оцелее тя.
Утро е, нощта отмина и в душата
влиза дневна светлина.
Но нещо в теб умира, Вярата ти
във света и ето че нощта напира
да ти отнеме пак съня.
© Ангел Всички права запазени